ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΚΕΡΠΙΝΗΣ

 

Το Χορευτικό Συγκρότημα της Κερπινής Ιδρύθηκε  το έτος 1992 με πρωτοβουλία και φροντίδα της συνταξιούχου Δασκάλας Νικολίτσας ΓιδάΒλαντή.  Πρώτη φροντίδα της Κ.Βλάντη ήταν να εξασφαλίσει την συγκατάθεση του Κ. Γιώργου Αλεξίου και να εγκατασταθεί στο Χωριό και να διδάξει στους νέους και τις νέες μας παραδοσιακούς χορούς .

Ο κ. Αλεξίου δίδασκε χορό σε σχολεία της Πάτρας και Συλλόγους και ήταν από τους καλύτερους στο είδος του. Εν συνεχεία και μετά από επανειλημμένες επισκέψεις στη Νομαρχία , πέτυχε την έγκριση της πίστωσης για την αμοιβή του χοροδιδασκάλου από την Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης .Συνάντησε πολλές αντιρρήσεις ,δεδομένου ότι χορευτικό δεν είχαν τότε ούτε τα Καλάβρυτα.

Τα  έξοδα εκμίσθωσης κατοικίας του χοροδιδασκάλου ανέλαβε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος των «Απανταχού Κερπινιωτών Και φίλων της Κερπινής».

Οι νέοι του Χωριού ανταποκρίθηκαν με πολύ ενθουσιασμό κι έτσι αρχές Ιουλίου άρχισαν τα μαθήματα με μικρό και μεγάλο χορευτικό .Η επιδεξιότητα του ακούραστου Κ.Αλεξίου και η Ανταπόκριση των παιδιών συνετέλεσαν στην σύντομη και άριστη εκμάθηση των χορών .Έτσι σε δέκα ημέρες στις 26 Ιουλίου, στο Πανηγύρι  του Χωριού έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση με παραδοσιακές στολές και με μεγάλη επιτυχία.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η επιτυχής  Ίδρυση του χορευτικού της Κερπινής υπήρξε Μέγα γεγονός για την εποχή εκείνη και ενθουσίασε τους πάντες .

Από τότε το χορευτικό λειτουργεί συνεχώς και αδιαλείπτως, επί 17 έτη ,με άλλους χοροδιδασκάλους κάθε χρονιά  , με πολύ ζήλο από τα παιδιά που το ενσωματώνουν αλλά και με την φροντίδα και επιμέλεια της εν λόγω Δασκάλας ,που αθόρυβα και ανιδιοτελώς επιδιώκει την επιτυχία στις εμφανίσεις  του .

Το χορευτικό συγκρότημα της Κερπινής έχει σημείωση μεγάλες επιτυχίες τόσο στην Έδρα του την Κερπινή όσο και αλλού ,όπως στην Επέτειο της Απελευθέρωσης της Πόλης των Καλαβρύτων , στις 21 Μαρτίου ,όπου σημείωσε εξαιτερική επιτυχία και καταχειροκροτήθηκε, ενώ εφέτος έχει προγραμματιστεί η εμφάνισή του στο 20 Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Σκεπαστό στις 27 Ιουλίου.

 

Επιστροφή στην Αρχή
   Top