Δευτέρα, 09 Μαΐου 2011

Απογραφή Πληθυσμού 2011:

      «Ελάτε να ξαναμετρηθούμε»

    Παρακαλούνται όλοι οι δημότες του χωριού μας και γενικά της Επαρχίας Καλαβρύτων να απογραφούν στην περιοχή μας ,διότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη της περιοχής του τόπου καταγωγής κάθε δημότη .

    Ξεκινάει από αύριο 10 Μαΐου  και θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου, η γενική απογραφή πληθυσμού και κτιρίων θα απογραφούν αυθαίρετα κτίσματα, καλύβες, στάβλοι, ΙΧ ακόμη και γιοτ.

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια ήρθε η ώρα να... ξαναμετρηθούμε! Από αύριο και μέχρι τις 24 Μαΐου θα διεξαχθεί υπό τη σκέπη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής η γενική απογραφή πληθυσμού που θα μας δώσει άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία για την αλλαγή της ανθρωπογεωγραφίας που συντελέστηκε από το 2001 έως και σήμερα.

Αυθαίρετα κτίσματα, καλύβες, στάβλοι, ΙΧ, εξωτερικές τουαλέτες ακόμη και γιοτ θα απογραφούν για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Γενικής Απογραφής Πληθυσμού - Κατοικιών που θα γίνει από 10 ως τις 24 Μαΐου.

«Τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής» δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κ. Ανδρέας Γεωργίου παρουσιάζοντας το απογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν όλοι οι κάτοικοι της χώρας.

Πως θα γίνει η απογραφή:

 Αυτό που θα χρειαστεί κα κάνουμε εμείς μέσω μιας διαδικασίας που δεν θα ξεπερνά τα 25 λεπτά είναι να απαντήσουμε στις απλές ερωτήσεις ενός εκ των 68.000 απογραφέων που θα μας επισκεφθούν, σχετικά με την κατοικία μας, τα άτομα που διαμένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμά μας και το επίπεδο της εκπαίδευσής μας.

- Οι πολίτες θα ανοίγουν την πόρτα στους απογραφείς που θα χτυπούν το κουδούνι τους. Δεν θα χρειαστεί η επίδειξη κανενός εγγράφου, όπως ταυτότητας, διαβατηρίου ΑΦΜ κλπ.

- Η απογραφή θα γίνει σε διάστημα 15 ημερών. Σε περίπτωση απουσίας ο απογραφέας θα αφήνει στην πόρτα σημείωμα με τον αριθμό του τηλεφώνου του.

- Αρκεί ένα μέλος της οικογένειας για να δώσει τις πληροφορίες για κάθε σπίτι.

- Επίσης δεν θα ζητηθούν από κανέναν χαρτιά μόνιμης παραμονής.


«Τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν είναι εμπιστευτικά και προφυλάσσονται από το στατιστικό απόρρητο. Παράλληλα, είναι απαραίτητα για τη λήψη αποφάσεων και τον σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους» όπως δηλώσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου.

Όσο αφορά την κατοικία, θα πρέπει να γνωρίζουμε το έτος κατασκευής και το εμβαδόν της, ενώ ερωτήσεις θα γίνουν σχετικά με την ύδρευση, τη θέρμανση, τη μόνωση, τον αριθμό των αυτοκινήτων που κατέχουμε και αν διαθέτουμε χώρο στάθμευσης, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την προσβασιμότητα στο Διαδίκτυο. Όπως ξεκαθαρίστηκε, δεν θα τεθεί κανένα ερώτημα σχετικά με τη νομιμότητα του ακινήτου και δεν θα ζητηθεί κανένα σχετικό πιστοποιητικό.

Υψηλά θα είναι τα πρόστιμα για όσους δεν απογραφούν, καθώς και για όσους απογραφείς παραβιάσουν το απόρρητο των πληροφοριών που συλλέγουν (ξεκινούν από 10.000 και φτάνουν τα 200.000 ευρώ).

Τα πρώτα στοιχεία της απογραφής θα παρουσιαστούν τον Ιούνιο του 2011, ενώ τα αναλυτικά, σε διάστημα ενάμιση έτους

Η γενική απογραφή πληθυσμού είναι υποχρεωτική.

 

Επιστροφή στην Αρχή
  Top