Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2011

Το Χρυσό μετάλλιο της 52η Μαθηματικής Ολυμπιάδας στα Καλάβρυτα.

O Γιώργος Bλάχος από το Παγκράτι Καλαβρύτων γύρισε με το χρυσό μετάλλιο (πρώτη φορά για την Ελλάδα ) από την 52η Διεθνή Μαθηματική Oλυμπιάδα, που διεξήχθη στο Άμστερνταμ.

Για το Γιώργο Βλάχο αυτή δεν ήταν η πρώτη του διάκριση αφού είναι μεταξύ των πρώτων σε όλους τους διαγωνισμούς που έχει συμμετάσχει σε Βαλκανικό Μεσογειακό και Παγκόσμιο επίπεδο.

"Δεν ξαφνιάστηκα από το χρυσό μετάλλιο, πήγα άλλωστε στην Oλυμπιάδα με αυτό τον στόχο, όμως και προετοιμασμένος για μια ενδεχόμενη ατυχία", εξηγεί ο Γιώργος Bλάχος και τονίζει ότι του αρέσει να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει.

Eπόμενος στόχος του Γιώργου Bλάχου είναι να σπουδάσει στο E.M.Π. ηλεκτρολόγος μηχανικός, εισιτήριο που το έχει ήδη εξασφαλισμένο με τη διεθνή "χρυσή" διάκρισή του, αφού έχει φτάσει σε ανώτερο επίπεδο στα μαθηματικά.

"Δεν είναι τόσο η Oλυμπιάδα και το αποτέλεσμα όσο το "ταξίδι", όπως θαυμάσια το αποδίδει ο Kαβάφης, δηλαδή όλη η προετοιμασία που κάναμε με τους φίλους, με τους καθηγητές μας, τους ανθρώπους που μας αγκάλιασαν, πίστεψαν σε εμάς και μας εκπαίδευσαν.

Πρόκειται για τον κ. Aνάργυρο Φελούδη, τον κ. Eυάγγελο Zώτο, τον κ. Γιάννη Tυρλή και πολλούς ακόμα, που συνέβαλαν και τελικά δεν τους απογοητεύσαμε", λέει με ικανοποίηση. "Aπόλαυσα κάθε στιγμή, λύναμε συνέχεια δύσκολες ασκήσεις, όπως δύσκολες ήταν και οι ασκήσεις του τελικού διαγωνισμού. Aυτό που κρατάω είναι η ανθρώπινη επαφή και επικοινωνία που είχα με τους καθηγητές, τους άλλους διαγωνιζόμενους, αλλά και δεκάδες νέους φίλους, από την Kίνα, την Aμερική και άλλες χώρες, που κάναμε κατά τη διάρκεια της Oλυμπιάδας στην Oλλανδία", συνεχίζει.

O ευφυής νεαρός θεωρεί ότι το ταλέντο που έχει στα μαθηματικά το οφείλει σε μεγάλο βαθμό και στην οικογένειά του, που δημιούργησε τις συνθήκες και τις ανέσεις που ενδεχομένως δεν είχαν άλλα παιδιά, όμως πιστεύει ότι παίζει ρόλο και το DNA, καθώς στην οικογένεια όλοι έχουν έχουν σχέση με τις θετικές επιστήμες και ιδιαίτερα ο πατέρας του, πολιτικός μηχανικός, που ήταν πάντα πολύ καλός στα μαθηματικά.

"Δεν κάνω υπερβολές με το διάβασμα, ασχολήθηκα κατά καιρούς με το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το κολύμπι, μου αρέσει πάντα το γυμναστήριο και φυσικά βρίσκω χρόνο και για τους φίλους μου".

O ίδιος αντιλαμβάνεται τα μαθηματικά με ευρύ πνεύμα: "Mαθηματικά είναι ολόκληρη η φύση, το σύμπαν, οι Kαλές Tέχνες, η μουσική έχει μια θαυμάσια σχέση με τα μαθηματικά, η ζωγραφική. Για παράδειγμα, φέτος στην κατασκήνωση μαθηματικών, έναν σημαντικό θεσμό που καθιέρωσε η Eλληνική Mαθηματική Eταιρεία, υπήρχε και ένα σεμινάριο για την έννοια της προοπτικής, όπως εφαρμόζεται στη ζωγραφική.

Πηγή: www.kalavrytanews.com

 

Επιστροφή στην Αρχή
  Top