Κερπινή - Καλαβρύτων

 

 

 

 

    

     ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΑΣ

 

Αρχική Σελίδα

Νέα-Αναρτήσεις

Αξιοθέατα

Ιστορία

Πολ.Σύλλογος

Φωτογραφίες

Επικοινωνία

Ο καιρός

Email

 θέα Κερπινής

Email

Τηλέφωνα

Αναζήτηση στοGoogle

 

 

  Συνταγή ημέρας  

 

Συνταγές από το GreekCook.gr

 

    

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα μας. Δημιουργήθηκε από μία φιλότιμη προσπάθεια  αφιερωμένη στον τόπο μου, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους άλλους ! Με μία καταπληκτική ιστορική διαδρομή, ένα χωριό της επαρχίας Καλαβρύτων που πληγώθηκε θανάσιμα, ρημαγμένο χωρίς καμιά βοήθεια αλλά ολοζώντανο πάλι καταφέρνει να παραμένει αναλλοίωτο στο πέρας των αιώνων.
Θα ανακαλύψετε ωραία πράγματα για αυτό το τόπο. Σας εύχομαι ένα όμορφο ταξίδι μέσα σε αυτή την ιστοσελίδα !

Και σαν επίλογο σας παραπέμπω στον Διανοητή, Ατίθασο, Ανένταχτο Νίκο Καζαντζάκη :

 

  Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή. Ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η επιστροφή. Ταυτόχρονα με το ξεκίνημα κι ο γυρισμός. Κάθε στιγμή πεθαίνουμε. Γι' αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της ζωής είναι ο θάνατος.
     Μα κι ευτύς ως γεννηθούμε, αρχίζει κι η προσπάθεια να δημιουργήσουμε, να συνθέσουμε, να κάμουμε την ύλη ζωή. Κάθε στιγμή γεννιούμαστε. Γι' αυτό πολλοί διαλάλησαν: Σκοπός της εφήμερης ζωής είναι η αθανασία.

-"Όχι! Όχι! Ποτέ μην αναγνωρίσεις τα σύνορα του ανθρώπου! Να σπας τα σύνορα! Ν' αρνιέσαι ό,τι θωρούν τα μάτια σου! Να πεθαίνεις και να λες: Θάνατος δεν υπάρχει"! 

 

 Αν θέλετε να προσθέσετε και τις δικές σας σχετικές φωτογραφίες, σημαντικά γεγονότα  ή να δημοσιεύετε σχετικά άρθρα μπορείτε να τα στείλετε στο

e-mail : nickmaras@kerpini.gr

 

 

 

Ø   2009:  Νέα  -  Αναρτήσεις     Ø 2010: Νέα  -  Αναρτήσεις  

Ø   2011: Νέα  - Αναρτήσεις     Ø   2012: Νέα  - Αναρτήσεις

 

 

  Κοινωνικά   2012: 

  4  Νοεμβρίου   2012  

  Κατηγορία // ( Κοινωνικά / Πένθος)

 

   Στα Μελίσσια Αττικής όπου διέμενε, απεβίωσε την Παρασκευή

2 Νοεμβρίου 2012 η αγαπημένη μας Θεια και συμπατριώτισσά μας Σούλα Λύγκα ,ετών 86 και η  νεκρώσιμος ακολουθία και η ταφή της έγιναν στ' αγαπημένο μας  χωριό, την Κερπινή.

 

  12  Οκτωβρίου  2012 

Κατηγορία // ( Κοινωνικά / Γεννήσεις)

   Η Τρισευτυχισμένη γιαγιά από το χωριό μας η ΡΟΙΔΟ "ΚΑΡΑΠΑΤΗ" απέκτησε μέσα σε 10 ημέρες 2 εγγόνια, από τις δυο κόρες της :

 

  • -      Πρώτα τη Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 όπου η Δήμητρα  και ο επίσης με καταγωγή από το χωριό μας Νικόλαος Μέγαρης απέκτησαν  το 1ο τους αγοράκι.

  • -      Ενώ το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 η Νικολέτα και ο σύζυγος της  Νικόλαος Σπόκος απέκτησαν την πρώτη κόρη τους ,σε Μαιευτική Κλινική στην Αθήνα.

      Τους ευχόμαστε να τους ζήσουν ευτυχισμένα και να τα καμαρώσουν όπως επιθυμούν !!!!

  10  Οκτωβρίου  2012 

Κατηγορία // ( Κοινωνικά / Πένθος)

Τη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 απεβίωσε Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΛΕΞ. ΜΠΟΥΓΑΤΣΗ ετών 83 και η νεκρώσιμος ακολουθία της και η ταφή της έγιναν στο Ιερό Ναό ΤΙΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ  στ’ αγαπημένο μας χωριό ,τη Κερπινή .

Θερμά συλλυπητήρια στους Οικείους και συγγενείς.

 

   15   Μαρτίου   2012  

Έσβησε το πιο όμορφο χαμόγελο – Οδύνη στην κηδεία του 19χρόνου Χαράλαμπου Παν. Γκρίντζου !

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης κηδεύτηκε στις 15:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (14-03-2012) από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Κερπινή ο 19χρονος Χαράλαμπος Παν. Γκρίντζος . Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το χαμογελαστό αγόρι που έσφυζε από ζωή έφυγε τόσο πρόωρα και τόσο απρόσμενα.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του αλλά και τα αδέλφια του που κεραυνοβολήθηκαν από τον χαμού του. Σύσσωμοι στην κηδεία του όχι μόνο όλοι οι χωριανοί αλλά και φίλοι του και γνωστοί από Καλάβρυτα, Αίγιο και Αθήνα ,πλημμύρισε στην κυριολεξία το χωριό από κόσμο όσο ποτέ άλλοτε ακόμη και σε πανηγύρια δεν είχε τόσο κόσμο ,αλλά και σε θλίψη και οδύνη, όλοι μουδιασμένοι και χωρίς λόγια δεν κατάλαβαν πως έσβησε η ζωή του τόσο απρόσμενα ,πως έσβησε η ζωή σε ένα τόσο νέο και τόσο ζωντανό παιδί…

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια και ευχόμαστε ο χρόνος να απαλύνει τον πόνο τους.

 

 

 
 
    Αρχική Σελίδα Νέα-Αναρτήσεις Αξιοθέατα Ιστορία Πολ.Σύλλογος Φωτογραφίες Επικοινωνία