Υποψηφιότητες στα Καλάβρυτα        (02/09/2010)

Δήμος Καλαβρύτων  (α. Καλαβρύτων  β. Αροανίας  γ. Παΐων και  δ.Λευκασίου)

Ο Δήμος Καλαβρύτων ενώνεται με τους Δήμους Λευκασίου, Παιών και Αροανιας για τη δημιουργία του Δήμου Καλαβρύτων με έδρα τα Καλάβρυτα. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 1065.5 τ.χλμ και ο πληθυσμός του 17602 κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή της ΕΣΥΕ του 2001.

 

 

     Τη διακήρυξη της παράταξής του «Ανεξάρτητη Δημοτική πρωτοβουλία», έδωσε χθες στη δημοσιότητα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καλαβρύτων Χρήστος Παπαδάτος. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της διακήρυξης, ο κ. Παπαδάτος υπόσχεται μια δημοτική αρχή που θα απευθύνεται σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, τοπικισμούς και χαριστικής μορφής προτιμήσεις, δίνει βάρος στη διαφάνεια, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση, την αξιοκρατική στελέχωση του Δήμου, τη Λαϊκή συμμετοχή και το νοικοκύρεμα. Ο κ. Παπαδάτος κάνει λόγο για ανεξάρτητο συνδυασμό που έχει στις τάξεις του νέα αλλά και δοκιμασμένα στελέχη και διακρίνεται για τις πρωτοπόρες και ενωτικές του θέσεις.

   Θέμα ημερών είναι επίσης η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην Προέδρου της ΕΠΑΕ Θανάση Κανελλόπουλου στα Καλάβρυτα. Ο κ. Κανελλόπουλος θα διεκδικήσει το Δήμο... κόντρα στον Γιώργο Λαζουρά, νυν Δήμαρχο ο οποίος θα είναι και πάλι υποψήφιος. Προφανώς η κίνησή του θα είναι ανεξάρτητη, αφού το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να παίρνει ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς ,αλλά δεν έχει ανακοινώσει επίσημα.

Από το  ΠΑΣΟΚ επικρατέστερος είναι ο νυν Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς . Επίσης, έχει αυτοπροταθεί ο Χρήστος Παντελής (συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ στους ΟΤΑ που ζει στην Αθήνα). Από τη Ν.Δ., επικρατέστερος είναι ο σημερινός δήμαρχος Παίων Κώστας Ασημακόπουλος, ενώ ακούγεται και ο  αντιδήμαρχος Κλειτορίας Σωτήρης  Δουκλιάς. Επίσης εμμένουν οι φήμες για  υποψηφιότητα του Γιώργου Τσενέ. Νέες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο με τη συνεργασία των κ.κ. Λαζουρά, Ασημακόπουλου, Φιλιππόπουλου και Δημόπουλου, που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, αλλά δεν έχει οριστεί ποιός θα είναι ο επικεφαλής. αλλά και δοκιμασμένα στελέχη και διακρίνεται για τις πρωτοπόρες και ενωτικές του θέσεις.

Στο μεταξύ, εδώ και αρκετό καιρό, έχει ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα του Βασίλη Ασπρούλια, ο οποίος θα εκφράσει στα Καλάβρυτα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Τις τελευταίες ημέρες, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για το διευρυμένο Δήμο Καλαβρύτων και ο γιατρός καρδιολόγος Δημήτρης Κοντογιάννης, ο οποίος κατάγεται από το Δήμο Κλειτορίας.