7 - Νοεμβρίου - 2010  

Πτώση ιδιωτικού αεροπλάνου στα Καλάβρυτα-Θέση Χελμός

     Σύμφωνα με  πληροφορίες, από τον  κ. Αλέξης Λεχουρίτης, υπεύθυνος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων,  μονοκινητήριο αεροπλάνο με δύο επιβάτες κατέπεσε στην αρχή του παρκινγκ του Χιονοδρομικού Κέντρου του Χελμού. Το πλήρωμα το αποτελούσαν δυο άνδρες ηλικίας 30-35 ετών.

Οι τραυματισμένοι είχαν τις αισθήσεις τους την ώρα του απεγκλωβισμού τους. Χρησιμοποιήθηκαν διασωστικά μέσα για τον απεγκλωβισμό τους από την Π.Υ.Καλαβρύτων.

Η  κινητοποίηση ήταν άμεση από την στιγμή που ελήφθη το σήμα για την πτώση του αεροσκάφους (σήμα 12:00 πμ, άφιξη διασωστικών συνεργείων 12:20πμ.).

Στο σημείο έφθασαν δυο ελικόπτερα της Π.Α, δυνάμεις της Π.Υ. Καλαβρύτων, του Α.Τ. Καλαβρύτων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων.

Για την μεταφορά των τραυματιών χρησιμοποιήθηκαν δυο ελικόπτερα super puma.

       Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν τύπου "Τσέσνα", και είχε απογειωθεί από το Μεσολόγγι. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στο σημείο της συντριβής κλιμάκιο της Πολιτικής Αεροπορίας που ερευνά τα αίτια της πτώσης, με τις πρώτες ενδείξεις να αναφέρουν ως πιθανότερο αίτιο τον στροβιλισμό.

    Πριν από πέντε λεπτά έπεσε στην περιοχή του Χελμού μονοκινητήριο αεροπλάνο με δύο επιβάτες. Οι επιβάτες, όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Αχαΐας Δημήτρης Φιλιππάτος, είναι πολύ σοβαρά τραυματισμένοι.

Οι τραυματίες είναι δύο νεαροί, εκ των οποίων ο ένας Πατρινός ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως και ο δεύτερος είναι από την Πάτρα.

Μόλις προσγειώθηκε το super puma το οποίο και παρέλαβε τον ένα τραυματία για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ο δεύτερος τραυματίας απεγκλωβίστηκε πριν από λίγα λεπτά ενώ κατέφτασε και το δεύτερο super puma, το οποίο και τον μεταφέρει άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερα ο δεύτερος τραυματίας, είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα αίτια της πτώσης.

Πηγή :www. thebest.gr

 

http://www.kerpini.gr/line.gif

  Επιστροφή στην Αρχή
Top