Κατηγορία // ( Ενδιαφέροντα ) :  7   Σεπτεμβρίου 2010

Επιστροφή στο χωριό για παραθέρισμα

ή

είναι η μεγάλη Ευκαιρία για αναγέννηση της περιφέρειας …

 

     Ανάσες ζωής για τα χωριά μας και την περιφέρεια αυτό το Καλοκαίρι…

     Είχε  και τα καλά του αυτό το Καλοκαίρι του 2010 !

    Το χωριό μας όπως και τα άλλα χωριά της περιοχής συγκέντρωσε και πάλι αρκετό κόσμο .

     Άλλος λίγο, άλλος πολύ πέρασε από το χωριό του ,συνάντησε φίλους ,γνωστούς και χάρηκε την δροσιά  του χωριού .

     Ρυθμοί αργοί, σχεδόν νωχελικοί, αλλά και πιο ανθρώπινοι. Κοντά στη φύση, στον καθαρό αέρα και στις έννοιες της συλλογικότητας ή της κοινωνικότητας, που επιβιώνουν ακόμη.

    Μια ανάσα πνοής για τα χωριά μας ,μια  νέα αρχή στην Περιφέρεια, αλλά και ένα παράθυρο στη μακροζωία, όπως αναφέρουν όλο και συχνότερα επιστημονικές έρευνες. Γεγονός πάντως είναι ότι στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι όχι μόνο σκέφτονται της διακοπές τους στο γενέτειρα τους αλλά και τη διαμονή τους και την εργασιακή τους αποκατάσταση στην Περιφέρεια, λαμβάνουν τη σχετική γενναία απόφαση και αγκαλιάζουν την άλλοτε παρατημένη και εγκαταλειμμένη υπαίθριο χώρα.

    Άνθρωποι αφήνουν τον τόπο τους για να σπουδάσουν και να εργαστούν, ενώ άλλοι εγκαταλείπουν τα ξένα μέρη και επιστρέφουν εκεί απ΄ όπου ξεκίνησαν. Σε μια τέτοια «κυκλική» συγκυρία φαίνεται να βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα. Λίγο η οικονομική κρίση και οι απολύσεις, λίγο οι ασφυκτικοί ρυθμοί της καθημερινότητας στις μεγάλες πόλεις, λίγο και η ανάγκη για φύση και καθαρό αέρα οδηγούν χιλιάδες έλληνες στους δρόμους της παλιννόστησης στην ύπαιθρο, επαναφέροντας (εν μέρει) την πληθυσμιακή και αναπτυξιακή ισορροπία της Ελλάδας.

    Πιο τυχεροί ανάμεσα στους παλιννοστούντες είναι αυτοί που προέρχονται από περιοχές που γνωρίζουν τουριστική ανάπτυξη, καθώς η επιστροφή στο χωριό συνοδεύεται συνήθως από... μεγαλεπήβολα επιχειρηματικά σχέδια.

   Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους τοπικούς παράγοντες να εκμεταλλευτούν για το καλό αυτού του τόπου αυτό το φαινόμενο ,είναι καιρός οι Τοπικοί Σύλλογοι να δράσουν ,με εκδηλώσεις και πολιτιστικά δρώμενα ,είναι καιρός να σηκώσουν όλοι τα μανίκια ….

   Άρχισε λοιπόν η αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδο στην καθημερινότητα και στα ... προεκλογικά εν όψει των δημοτικών εκλογών και οι υποψήφιοι ή όσοι περιμένουν στήριξη από κόμματα βρίσκονται σε εγρήγορση.

   Τίμησαν δεόντως οι υποψήφιοι τα πανηγύρια.

    Ο ένας έφευγε ο άλλος έρχονταν σε πολλά χωριά, όπως πληροφορηθήκαμε, ο καθένας με τους υποστηριχτές του για συνοδεία.

     Αυτή την φορά όμως οφείλουμε να είμαστε όλοι περισσότερο υποψιασμένοι και να ψηφίσουμε τον Καλύτερο με γνώμονα το Καλό της Επαρχίας μας ,του Χωριού μας και του Tόπου μας και ΟΧΙ  Κομματικά !

    Τα κεφάλια μέσα λοιπόν και ...καλό χειμώνα, αν και θα είναι πολύ δύσκολος από το φθινόπωρο που έρχεται και στα οικονομικά και γενικά.

Επίσης Εύχομαι

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

&
ΚΑΛΗ
σχολική ΧΡΟΝΙΑ !