ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

                               ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΕΡΠΙΝΙΩΤΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΚΕΡΠΙΝΗΣ 

Το χορευτικό Συγκρότημα Κερπινής παρών στο 9o Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα 2010 που έγινε στα Καλάβρυτα :

Ø    Ο Χορευτικός Όμιλος της Κερπινής συμμετείχε στο 9ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα που μετατράπηκε στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού για ολόκληρη την Αχαΐα , το οποίο φέτος για πρώτη φορά περιελάμβανε ένα πλούσιο τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου σε Λυκούρια, Δάφνη, Κλειτορία και Καλάβρυτα.

        Περισσότερα από 10.000 άτομα παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν 24 πολιτιστικοί σύλλογοι απ’ όλη την Ελλάδα με 1.000 και πλέον χορευτές. Η τέως επαρχία Καλαβρύτων μετατράπηκε σε σημείο αναφοράς της πολιτιστικής μας παράδοσης, ενώ η περιοχή «πλημμύρισε» από χιλιάδες Καλαβρυτινούς και μη. Κι εφέτος η μεγάλη αυτή πολιτιστική εκδήλωση, που είναι αφιερωμένη στον πολιτισμό και στην παράδοση της τ. επαρχίας Καλαβρύτων, έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους συμμετέχοντες να σμίξουν στη γενέθλια γη, να συναντήσουν παλιούς γνώριμους και συμπατριώτες, να αναπολήσουν όμορφες στιγμές από τον τόπο τους και να συμμετέχουν σ’ ένα μοναδικό πατροπαράδοτο γλέντι. Ιδιαίτερα ξεχωριστή στιγμή στη μεγάλη αυτή γιορτή αποτέλεσε η αδελφοποίηση της Νομαρχίας Αχαΐας με τη Νομαρχία Ιασίου Ρουμανίας, η οποία είναι αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος με την Ελληνική Κοινότητα του Ιασίου.

31/8/2010

 

  Μουσική 

 βραδιά 2010 :  

 

Ø        Στις 15 Αυγούστου 2010 (Δεκαπενταύγουστο), Ο Συλλόγου μας διοργάνωσε χορό στην πλατεία του χωριού μας με D.J. όπου κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος με αρκετά δώρα που προσέφεραν συγχωριανοί μας.

 

                                            

 

 

18/8/2010

 

Το χορευτικό Συγκρότημα Κερπινής:

 

Ø    Ο Χορευτικός Όμιλος της Κερπινής συμμετείχε για 3η συνεχόμενη χρονιά και παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία παραδοσιακούς χορούς στο 30 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ που πραγματοποιήθηκε  τις 27 και 28 Ιουλίου 2010 στις  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2010» στο Σκεπαστό Καλαβρύτων μαζί με χορευτικά συγκροτήματα από την  ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΡΕΑ -  ΣΛΟΒΑΚΙΑ και   ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ .

Χορευτές και χορεύτριες ξένων  συγκροτημάτων με διεθνή συμμετοχή σε διάφορα φεστιβάλ έδωσαν μια διαφορετική πνοή.

     Στο φεστιβάλ πήραν μέρος τα χορευτικά συγκροτήματα: «Paldin» από τη Βουλγαρία, «Rozmarija» από τη Σλοβακία, «Young Dance Company» από την Κορέα,  το χορευτικό τμήμα του Πνευματικού Καλλιτεχνικού Κέντρου του Δήμου Πατρέων, ο Χορευτικός Όμιλος Κερπινής Καλαβρύτων και τα τμήματα του Χορευτικού Ομίλου Σκεπαστού.

    

 

  28/7/2010         

 

 Χειμερινός Χορός

Συλλόγου

 

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

 

Ø  Με μεγάλη επιτυχία έγινε και φέτος ο καθιερωμένος ετήσιος  χορός του Συλλόγου στο κέντρο ”ΟΝΕΙΡΟ” στην Μυρτιά Αιγίου το

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

        Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν και μας τίμησαν, καθώς επίσης  με την παρουσία τους μας τίμησαν  ο πολιτευτής της Ν.Δ. Κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος και Αγγελος  Τσιγκρής.

       Ευχαριστούμε Θερμά τα καταστήματα που πρόσφεραν δώρα για την λαχειοφόρο αγορά κ.κ .Αφοι Μέρμηγκα ,Θεόδωρο Βαρδάλο ,Καλογερόπουλο Ανδρέα, Σπυρόπουλο Γεώργιο, Πολίτη Αρίστο ,Σπυρόπουλο(Γουνά), Νυφικά “Μπουκέτο”, Μπουτίκ Κατερίνα, Γιδά Ιωάννη (Κατεψυγμένα), ΠΡΟΜΗΘΕΑ, Αγγελική Μακαρώνα ,Κοντού Διαμαντώ, Βλάχου Αγγελική, Μέγαρη Κων/νο ,Σπυρόπουλο Νίκο, Χρυσάνθου Μαρία ,Αργυροπούλου Βάσω και Ζαχαροπλαστείο ALFA.

6/3/2009

 

   Εκδρομή του Συλλόγου στην Λευκάδα

 

 

          Ø Πραγματοποιήθηκε η ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου μας στην Λευκάδα με αρκετούς νέους του χωριού μας ,από όπου τραβήχτηκαν και οι αντίστοιχες αναμνηστικές φωτογραφίες.

 

 

                                                                                                                                                                                        28/8/2009

 

 

 Ø Φωτογραφίες...  

 

 

Μουσική

βραδιά :

 

Ø  το Σάββατο 8 Αυγούστου έγινε με πολύ μεγάλη επιτυχία   Το  πανηγύρι του Συλλόγου μας με Παραδοσιακή Δημοτική ορχήστρα όπου όλοι οι νέοι του Συλλόγου έδωσαν των καλύτερο εαυτό τους για την άψογη διοργάνωση ενώ  συγχρόνως χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς το χορευτικό Συγκρότημα της Κερπινής.

                                                                                                                                                          9/8/2009

 

Το χορευτικό Συγκρότημα Κερπινής:

 

Περισσότερα....

Ø Tο χορευτικό συγκρότημα της Κερπινής συμμετείχε  και παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς στο 20 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ την Τρίτη 28 Ιουλίου στο Σκεπαστό Καλαβρύτων μαζί με χορευτικά συγκροτήματα από την ΕΛΛΑΔΑ, ΑΙΓΥΠΤΟ, ΣΕΡΒΙΑ, ΚΟΡΕΑ, ΡΩΣΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ και ΒΡΑΖΙΛΙΑ που έγινε στο τριήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Μορφωτικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σκεπαστού.  

  28/7/2009         

 

  

 

 

 Χειμερινός Χορός

Συλλόγου:

 

Ø  Με μεγάλη επιτυχία έγινε και φέτος ο χειμωνιάτικος χορός του Συλλόγου στο κέντρο ”ΟΝΕΙΡΟ” στην Μυρτιά Αιγίου .

        Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν .Με την παρουσία τους μας τίμησαν ο Νομάρχης Αχαΐας κ. Δημήτρης  Κατσικόπουλος , ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Κώστας Σπηλιόπουλος και ο πολιτευτής της Ν.Δ. Κ. Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

       Ευχαριστούμε Θερμά τα καταστήματα που πρόσφεραν δώρα για την λαχειοφόρο μας. Από τα Καλάβρυτα τον κ. Καλογερόπουλο, την Γιώτα Στάθη Βιβλιοπωλείο, το Σούπερ Μάρκετ Τζουμάκα, Υλικά οικοδομών Αφοι Μέρμηγκα , βιβλιοπωλείο Αλέξη Σαρδελιάνου , το Σούπερ Μάρκετ Σπυρόπουλου και από το Αίγιο τα άνθη-φυτά  Μανώλια ,τσαγκαράδικο Αρίστο Πολίτη ,Ειρήνη Μανιάτη ,εσώρουχα ΑΡΡΕΝ, Τυροκομικά Γιδά ,Νυφικά “Μπουκέτο”, υποδήματα Αθανασόπουλος,Προμηθέας,Ηondos Center,εσώρουχα Λιάνα ,Μπουτίκ Κατερίνα ,Κοσμηματοπωλείο Παγουράκη ,Χρύσανθου Μαρία ,Ζαφειρόπουλο Ιωάννη και Σπυρόπουλο Νίκο.

21/5/2009

 

ΕΠΕΤΕΙΟΣ 25ης Μαρτίου

 

          Ø Πανηγυρικά γιορτάστηκε και φέτος η επέτειος  της  25ης Μαρτίου στο Χωριό μας.

Το πρωί Τελέστηκε η θεία Λειτουργία και στην συνέχεια ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στην   πλατεία του χωριού.

 

 21/4/2009

 

 

Ημερολόγιο 2008

 

          Ø Στα φυσικά, θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία της Κερπινής μας «ξεναγεί» το ημερολόγιο του 2008 που εκδόθηκε με την πρωτοβουλία και επιμέλεια της συνταξιούχου δασκάλας, Νικολίτσας Γιδά- Βλάντη και την ευγενική χορηγία της Νομαρχίας Αχαΐας. Το ημερολόγιο αυτό είναι ένα καλαίσθητο λεύκωμα, το οποίο δημιουργήθηκε από την ανάγκη να παραδώσουν οι παλαιότεροι στους νεότερους, έναν τόπο ξεχωριστό για την ομορφιά και την ιστορία του. Μέσα από το ημερολόγιο με φωτογραφίες και κείμενα γίνεται ιστορική αναδρομή στο χθες της Κερπινής και προσεγγίζεται παράλληλα το σήμερα, μέσα από την κοινωνική ζωή του χωριού.

 

 

21/4/2009

 

 

 

 

Επιστροφή στην Αρχή
 Top