Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2012

 

-      28η Οκτωβρίου, ημέρα Εθνικής μνήμης -

-      ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

-        - «ΟΧΙ» ηρώων - ανδρών και όχι ανδρείκελων -

 

http://4.bp.blogspot.com/_ZaHgS3xeg98/SQYqTikpzyI/AAAAAAAAAg0/9pF5vs00hWs/s320/STUKAS1.jpg

     Γερμανικά αεροπλάνα καθέτου εφορμήσεως Στούκας, πετούν για να σπείρουν τον θάνατο... Σήμερα, οι Γερμανοί είναι φίλοι μας αλλά ο κόσμος ποτέ δεν ξεχνά ότι η Γερμανία υπήρξε υπαίτια για δύο Παγκοσμίους πολέμους ,Και ενώ κάθε έγκλημα πολέμου, εναντίον αμάχων και αθώων – όπως το έγκλημα των Καλαβρύτων – σύμφωνα με τις πανανθρώπινες αρχές και αξίες πρέπει να τιμωρείται και να αποδίδεται δικαιοσύνη, μέχρι σήμερα, ακόμη, οι δίκαιες απαιτήσεις των θυμάτων του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και των άλλων μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδας, για την καταβολή αποζημιώσεων και επανορθώσεων, από τη Γερμανία, παραμένουν ανικανοποίητες, ανεξόφλητες, εκκρεμείς, χωρίς να εκπληρώσει ποτέ τις υποχρεώσεις της.

Να υποθέσουμε τώρα, ότι μπορεί να τριτώσει το κακό, πάλι από την Γερμανία;

 

H Ελλάδα  υπήρξε η μοναδική χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα, Αλβανίας, Ιταλίας, Γερμανίας, και Βουλγαρίας.

ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ελλάς: 219
Νορβηγία 61
Γαλλία 43 [Η υπερδύναμη της εποχής]
Πολωνία 30
Βέλγιο 18
Ολλανδία 4
Γιουγκοσλαβία 3
Δανία 0 μέρες.

( Οι Δανοί παραδόθηκαν σε έναν μοτοσικλετιστή του Χίτλερ ο οποίος μετέφερε στον Δανό βασιλιά αίτηση του Χίτλερ για διέλευση των ναζιστικών στρατευμάτων, ο Δανός βασιλιάς σε ένδειξη υποταγής παρέδωσε το στέμμα του στον μοτοσικλετιστή για να το πάει στο Βερολίνο και στον Χίτλερ !!! )
Τσεχοσλοβακία 0
Λουξεμβούργο 0

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ
Οι νεκροί Έλληνες στρατιώτες ανήλθαν κατά την διάρκεια των 219 ημερών στους 13.676.

Κατά την διάρκεια της τετραπλής κατοχής που ακολούθησε τα κατοχικά στρατεύματα εκτέλεσαν :

Αλβανοί: 1.165 (Πάργα, Μαργαρίτιο, Παραμυθιά)
Ιταλοί: 8.000
Βούλγαροι: 25.000
Γερμανοί: 50.000

Συνολικές απώλειες σε ποσοστό επί του πληθυσμού (εκτελέσεις, κακουχίες, μάχες):


Ελλάς 10% (750.000)
Σοβ. Ένωση 2,8%
Ολλανδία 2,2%
Γαλλία 2%
Πολωνία 1,8%
Γιουγκοσλαβία 1,7%
Βέλγιο 1,5%

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ


Πηγή: Ανθολόγιον Πατριδογνωσίας, Μενελάου Παγουλάτου

Κάρολος ντέ Γκώλ, Charles de Gault 1890-1970
Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας 1958-1969, αρχηγός της Γαλλικής Αντίστασης κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

"Αδυνατώ να δώσω το δέον εύρος της ευγνωμοσύνης πού αισθάνομαι για την ηρωική αντίσταση τού Λαού και των ηγετών της Ελλάδος."
(Από ομιλία του στο Γαλλικό Κοινοβούλιο μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.)

Μωρίς Σουμάν, Maurice Schumann 1911-1992
Υπουργός των εξωτερικών της Γαλλίας
1969-1973, Μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας 1974

"Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της μαρτυρικής υποδουλωμένης, ματωμένης, αλλά ζωντανής Ευρώπης… Ποτέ μια ήττα δεν υπήρξε τόσο τιμητική για εκείνους που την υπέστησαν"
(Από μήνυμά του που απεύθυνε από το BBC του Λονδίνου στους υποδουλωμένους λαούς της Ευρώπης στις 28 Απριλίου 1941, ημέρα που ο Χίτλερ κατέλαβε την Αθήνα ύστερα από πόλεμο 6 μηνών κατά του Μουσολίνι και 6 εβδομάδων κατά του Χίτλερ.)

Στάλιν, Joseph Vissarionovich Tzougasvili Stalin 1879-1953
Αρχηγός της Σοβιετικής Ενώσεως από το 1924 έως 1953

"Λυπάμαι διότι γηράσκω και δεν θα ζήσω επί μακρόν διά να ευγνωμονώ τον Ελληνικόν Λαόν, του οποίου η αντίστασις έκρινε τον 2ον Παγκόσμιον Πόλεμον."
(Από ομιλία του που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μόσχας την 31η Ιανουαρίου 1943, μετά τη νίκη του Στάλιγκραντ και την συνθηκολόγηση του στρατάρχου Paulus.)

Μόσχα, Ραδιοφωνικός Σταθμός

"Επολεμήσατε άοπλοι και ενικήσατε, μικροί εναντίον μεγάλων. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνη, διότι εκερδίσαμε χρόνο για να αμυνθούμε. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευχαριστούμε".
(Όταν ο Χίτλερ επετέθη κατά της Ε.Σ.Σ.Δ.)

Γεώργης Ζουκώφ, Georgy Constantinovich Joucov 1896-1974
Στρατάρχης του Σοβιετικού Στρατού

"Εάν ο Ρωσικός λαός κατόρθωσε να ορθώσει αντίσταση μπροστά στις πόρτες της Μόσχας, να συγκρατήσει και να ανατρέψει τον Γερμανικό χείμαρρο, το οφείλει στον Ελληνικό Λαό, πού καθυστέρησε τις Γερμανικές μεραρχίες όλον τον καιρό που θα μπορούσαν να μας γονατίσουν. Η γιγαντομαχία της Κρήτης υπήρξε το κορύφωμα της Ελληνικής προσφοράς."
(Απόσπασμα από τα απομνημονεύματά του για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.)

Μπενίτο Μουσολίνι, Benito Mousolini 1833-1945
Πρωθυπουργός της Ιταλίας 1922-1945


http://www.cslab.ntua.gr/%7Ephib/hellas/1940/caricature1.gif


"Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξεν ότι τίποτε δεν είναι ακλόνητον εις τα στρατιωτικά πράγματα και ότι πάντοτε μας περιμένουν εκπλήξεις."
(Από λόγο που εκφώνησε στις 10/5/1941.)

Αδόλφος Χίτλερ, Hitler 1889-1945
Αρχηγός του Γερμανικού κράτους

"Χάριν της ιστορικής αληθείας οφείλω να διαπιστώσω ότι μόνον οι Έλληνες, εξ' όλων των αντιπάλων οι οποίοι με αντιμετώπισαν, επολέμησαν με παράτολμον θάρρος και υψίστην περιφρόνησιν προς τον θάνατον…."
(Από λόγο που εκφώνησε στις 4 Μαίου 1941 στο Ράϊχσταγκ.)Φραγκλίνος Ρούσβελτ, Roosvelt 1882-1945
Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής 1932-1945


"Εις την Ελλάδα παρασχέθη την 28ην Οκτωβρίου 1940 χρόνος μόλις τριών ωρών δια να αποφασίσει πόλεμον ή ειρήνην, αλλά και τριών ημερών ή τριών εβδομάδων ή και τριών ετών προθεσμία να παρείχετο, η απάντησις θα ήτο η ίδια."


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

1)    10 Απριλίου 1941, μετά την Συνθηκολόγηση με την Γερμανία παραδίδονται τα οχυρά Ρούπελ. Οι Γερμανοί εκφράζουν τον θαυμασμό τους στους Έλληνες στρατιώτες, δηλώνουν ότι αποτελεί τιμή και υπερηφάνεια το ότι είχαν σαν αντίπαλο έναν τέτοιο στρατό και ζητούν από τον Έλληνα διοικητή να επιθεωρήσει τον Γερμανικό στρατό ως ένδειξη τιμής και αναγνωρίσεως! Η Γερμανική Σημαία υψώνεται μόνο μετά την πλήρη αποχώρηση του Ελληνικού Στρατού.

2) Ένας Γερμανός αξιωματικός της αεροπορίας, δήλωσε στον διοικητή της ομάδος μεραρχιών Ανατολικής Μακεδονίας, αντιστράτηγο Δέδε, ότι ο Ελληνικός Στρατός ήταν ο πρώτος στρατός στον οποίον τα στούκας δεν προκάλεσαν πανικό.
“Οι στρατιώται σας’’ είπε, “αντί να φεύγουν αλλόφρονες, όπως έκαναν εις την Γαλλία και την Πολωνία, μας επυροβόλουν από τας θέσεις των.’’

 

ΑΙΣΧΥΛΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΙ ΕΜΕΙΣ, (ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ,

ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ …

 

http://3.bp.blogspot.com/_ZaHgS3xeg98/SPuO6MpxHHI/AAAAAAAAAgs/UHIYc4ZowD4/s320/OXI+1940-PB.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_ZaHgS3xeg98/SPovWjBlrNI/AAAAAAAAAgc/SJnCtDjX_kA/s320/28+OKT+1940.jpg

 

Αθήνα, πρωϊνό τής 28ης Οκτωβρίου 1940...

 

 

-        Αυτοί υπήρξαν οι Έλληνες του «ΟΧΙ» των ηρώων - ανδρών και όχι των ανδρείκελων !

 αλλά και η νεολαία και ο κόσμος της εποχής τού ΄40 !

-        Σε τί τούς μοιάζουμε άραγε σήμερα, και τί γίνεται στην εποχή μας;

Σήμερα όλα έχουν ατονήσει ...

Είναι το σύμπτωμα και το σκουλήκι των καιρών, πού τρώει μεν τον καρπό αλλά δυσκολεύεται πιστεύουμε ακόμη να τρυπήσει και τον πυρήνα τού σπόρου, απ΄ έξω... Γιατί εάν έχει προλάβει κι΄ έχει εισχωρήσει κι΄ από μέσα, τότε κακή θα υπάρξει και η συνέχεια...

 Στις δύσκολες ημέρες που διέρχεται η χώρα μας και ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα πρέπει η εθνική ενότητα που χαρακτήριζε τον Αγώνα του 1940 να αποτελέσει φάρο καθοδήγησης για τη στάση μας, έτσι ώστε και πάλι να καταφέρει η Ελλάδα να βγει νικήτρια .

Ελπίζουμε, ευελπιστούμε, δεχόμαστε, ότι βρισκόμαστε τώρα σε μία απλή φάση Εθνικής παρακμής πού όμως θα περάσει και θα συνέλθουμε, μέσα από όσα άσχημα ( με τα μυαλά πού έχουμε ), θα μας βρούνε !