Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Κατάργησαν τους μεσάζοντες μέσω Διαδικτύου...

Αγοράζουμε πατάτες μέσω… Internet!

Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης του νομού Πιερίας ,

 

Με στόχο να χτυπήσουν την αισχροκέρδεια, τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης του νομού Πιερίας, πήραν μια ασυνήθιστη πρωτοβουλία...
Παρήγγειλαν 20 τόνους πατάτες, προς 2,5 ευρώ τα 10 κιλά, απευθείας από τον παραγωγό και έφτιαξαν μια εφαρμογή στο διαδίκτυο, όπου γίνονται οι παραγγελίες!

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας, επικοινώνησαν με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας και βρήκαν έναν γεωργό, ο οποίος έχει μεγάλη αδιάθετη ποσότητα πατάτας στην αποθήκη του. Ταυτόχρονα, ο συγκεκριμένος παραγωγός είναι και κάτοχος άδειας πλανόδιου πωλητή.

Συμφώνησαν λοιπόν να τους πάει 20 τόνους πατάτες στην Κατερίνη και να τους τις πουλήσει σε σάκους των 10 κιλών στην τελική τιμή των 2,5 ευρώ το 10κιλο με το κόστος της μεταφοράς να επιβαρύνει τον ίδιο τον παραγωγό.

Δέκα κιλά πατάτες στο σούπερ μάρκετ κοστίζουν περίπου 7 ευρώ. Αυτό σημαίνει, πως στα ράφια τους είναι περίπου 300% ακριβότερες!

Μία λύση που αναμένεται, στο εγγύς μέλλον, να υιοθετηθεί από πολλούς… 

Για τους άπιστους Θωμάδες

 

Image

Μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της δράσης μας "2,5 Ευρώ το δεκάκιλο"

Οι παρακάτω αράδες είναι αφιερωμένες σε όλους εκείνους, οι οποίοι συνεχίζουν να πιστεύουν, πως "ότι κι αν κάνουμε, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε".

Λάθος! Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και να ανατραπούν. Αρκεί να ενωθούμε, να γίνουμε ένα, να αντισταθούμε!

Σήμερα, 20.02.2012 ελληνική αλυσίδα Super Market της Β. Ελλάδας η οποία δραστηριοποιείται και στο Ν. Πιερίας, έβγαλε σε προσφορά πατάτες Νευροκοπίου προς 0,34 Ευρώ το κιλό! Δηλαδή, από 7 ευρώ κατέβασε την τιμή σε 3,4 Ευρώ το δεκάκιλο.

Κατάλαβες φίλε; Λίγες ώρες μετά και οι μεγάλοι άρχισαν να ...«κλάνουν πατάτες». Και αυτή ήταν μόνο η αρχή!

Τυχαίο; Δε νομίζω!

«2,5 € το δεκάκιλο»

Μία λύση που αναμένεται, στο εγγύς μέλλον, να υιοθετηθεί από πολλούς…

 

Επιστροφή στην Αρχή
  Top